Taxi diploma

Wil je de vrijheid ervaren van het werken als taxichauffeur? Ontdek alles wat je moet weten over het behalen van je taxi diploma. Van de theorie tot de praktijk, wij leggen het je uit.

Carriere

Als professioneel chauffeur

Opleiding

Snel je diploma

Persoonlijk

Jij staat centraal

Begeleiding

Ondersteuning bij solliciteren
Home » Opleidingen » Taxi diploma

Waarom een taxi diploma?

Om legaal als taxichauffeur aan de slag te gaan in Nederland, is het behalen van een taxi diploma verplicht waarbij zowel de theorie als de praktijk de orde komt. Het diploma is het bewijs dat je voldoet aan de wettelijke eisen en de benodigde kennis en vaardigheden bezit om veilig en professioneel personenvervoer uit te voeren. Na het behalen van de verplichte examens ontvang je een chauffeurskaart.

Ondanks de ontwikkelingen in de personenvervoer sector blijft het taxi diploma een wettelijke verplichting voor iedereen die als taxichauffeur aan de slag wil. Het garandeert de veiligheid en kwaliteit van het personenvervoer.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het traject naar je taxi diploma bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Theorie-examen: Hierin wordt je kennis over verkeersregels, wet- en regelgeving in het taxivervoer, klantvriendelijkheid en andere relevante onderwerpen getoetst.
  • Praktijkexamen: Tijdens het praktijkexamen wordt je rijvaardigheid en kennis van de omgeving beoordeeld. Je moet onder andere kunnen navigeren, veilig kunnen rijden en adequaat kunnen reageren op verschillende verkeerssituaties.

Hoe bereid je je voor op het examen?

Om de beste voorbereiding te hebben op de examens, kun je gebruik maken van de dienstverlening van Qontraq.

Opleidingen

Er zijn diverse erkende instituten die opleidingen aanbieden voor het taxi diploma. Deze opleidingen bieden vaak theorie- en praktijklessen aan, zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt. Wij adviseren om goed te kijken naar het slagingspercentage van verschillende rijscholen. Een goedkope opleiding met een laag slagingspercentage is vaak niet de beste keus!

Oefenexamens

Online zijn er talloze oefenexamens beschikbaar waarmee je kunt oefenen voor zowel het theorie- als het praktijkexamen. Qontraq kan helpen om toegang te krijgen tot deze examens.

Studieboeken

Specifieke studieboeken voor het taxi diploma kunnen je helpen de stof beter te begrijpen. Een fysiek studieboek is onderdeel van de opleiding die door Qontraq wordt aangeboden.

Hoeveel kost een taxi diploma?

De kosten voor het behalen van een taxi diploma kunnen variëren afhankelijk van de gekozen opleiding, het instituut en de regio. Over het algemeen bestaan de kosten uit:
  • Inschrijfgeld: Dit is een eenmalige betaling voor het volgen van de opleiding.
  • Lesmateriaal: Hieronder vallen studieboeken, online leeromgevingen en eventueel aanvullende materialen.
  • Examengeld: Voor zowel het theorie- als het praktijkexamen betaal je examengeld.
Als je via Qontraq een baan als taxichauffeur zoekt en solliciteert vanuit een uitkeringsachtergrond, dan krijg je het diploma in veel gevallen kosteloos aangeboden! Als je niet solliciteert vanuit een uitkeringsachtergrond bespreken we hoe we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden.
Contact opnemen

Taxi diploma halen? Meld je nu aan!

Vergroot je kansen op een succesvolle carrière in de taxibranche met onze kosteloze erkende opleiding (vanuit uitkering) en persoonlijke begeleiding.

    Vragen of meer informatie?

    Martijn Feitsma
    Martijn Feitsma
    Eigenaar Qontraq
    085 0162400
    info@qontraq.nl

    Direct naar